Go Back   Chevy Sonic Owners Forum > Chevy Sonic: Technical > Aftermarket Crowd

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-10-2018, 06:37 PM   #1
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Philadelphia/Mid Atlantic
Posts: 31
Garage
Default P0121 code (tps) No remote start after tune ??

Anyone else have issues with remote start and a P0121 code after a tune ?? Where to start from ??
journeymansun is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2018, 07:25 PM   #2
Member
 
cwhaiyan's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Florida
Posts: 38
Garage
Default

Quote:
Originally Posted by journeymansun View Post
Anyone else have issues with remote start and a P0121 code after a tune ?? Where to start from ??
No issues i remote start at least once a day

Sent from my SM-T580 using Tapatalk
cwhaiyan is online now   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 10:53 AM   #3
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Boston
Posts: 30
Garage
Default

I am not positive but I think if there is any CEL on the then remote start won't work. As soon as the code is cleared the remote start should work again. This is how it worked when I had a CEL for a bad valve cover.
Gsf1200m is online now   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 05:06 PM   #4
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Philadelphia/Mid Atlantic
Posts: 31
Garage
Default

Laundry list of codes. Cleared with snap on box.
P0121
P0420
P1101
P2227
P2261
U0121
B125C
U0121
One other thing my remote start stopped working. I hit the button the car makes a light flash saying it got the order but does not start.

When watching the Applied petal percentage, and throttle position sensor they are not in proportion. When applying signal to petal the throttle opens 100%.
- Is there something for accelerator learning.

Was told I may have a bad TPS ??? Donít see how it could be bad. I removed throttle body and re installed it. TPS is on the side of throttle body correct ?
journeymansun is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 04:11 AM   #5
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Philadelphia/Mid Atlantic
Posts: 31
Garage
Default

Ok. Things getting better , getting worse???

So some different codes today some the same.

And YES ! CEL will cause auto start to be disabled!!! Was I glad it worked after clearing todayís codes.

Codes that are reoccurring :
P0121 TPS - This is a mysterious one ???
PO420 Catalyst -Aftermarket down pipe
P2261 Bypass valve stuck -Bypassed the bypass

-Today I had Intake air codes.

P0097 ITA Sensor 2 L.V. Fail
P00F4 IAT Humidity L.V. Fail
P0113 IAT H.V. Fail
P1101 Intake Air Performance
P2227 BARO Sensor performance
P2228 BARO L.V. Fail

In addition to the three reoccurring codes.
journeymansun is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2018, 10:26 PM   #6
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Philadelphia/Mid Atlantic
Posts: 31
Garage
Default

These codes were appearing when i would have a boost spike , I tightened up the band clamp at the MAF. That may have contributed to all the problems and codes.
journeymansun is offline   Reply With Quote
Reply



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 09:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.1
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.